Blogger tarafından desteklenmektedir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Kiremit Nasıl Döşenir

Çatı Kaplama

Çatının durumuna göre uygun ahşap lata altyapısı, ısı yalıtımı yapıldıktan sonra, saçağa paralel olarak çatı deresi içine 4-6 cm sarkacak şekilde ip çekilerek kiremitler sağdan sola ilk sırayı oluşturmak için monte edilir. Marsilya, valensiya, venedik gibi kiremitler metrekareye ortalama 16 adet / m2 olarak hesaplanır.


Oluklu alaturka kiremitler boy ve ölçülerine göre 28-34 adet / m2 hesaplanır. Kiremitler bitüm esaslı kiremit altı levha, rüberoit ziftli kağıt veya membran üzerine döşenirken, kiremit bağlama kanalları ile levha oluk üstünden ve rondelâlı galvanizli çiviler ile bağlanır. Oluklu kiremitler özel levha üzerine saçak kancaları ve ara kancalar ile monte edilir. 

Marsilya ve akdeniz tipi kiremitlerin haricindeki diğer kiremitler profilleri şaşırtmalı dizilmeye müsait olmadığından şaşırtmalı olarak montajlanamazlar. Kiremitler kesinlikle harç ile bloke edilmemelidirler. Kiremitler sadece kanca ile sabitlenmezler. Kiremit yapısında mevcut olan bağlama delikleri matkap ile açılarak bakır tel, galvanizli tel ve direk çivileme yapılarak sabitlenebilir. 

Tüm sabitleme işlemeleri latalar üzerine yapılmalıdır. Kiremitlerin kesintisiz döşenmesine engel olan çatı detaylarında (bacalar, merdiven ve çatı pencereleri vb.) alt döşeme hizası korunarak üst ve yan parçalar özenle kesilerek uygulanır. Kesilen parçalar serbest bırakılmamalı ilave latalar koyularak lata üzerine çivi ile sabitlenmelidir. Kesilen parçaların tespiti kiremit bağlama kancası ve tespit elemanı ile de yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
izolasyon izmir - Teras izolasyonu