Blogger tarafından desteklenmektedir.

1 Temmuz 2011 Cuma

Osb Nedir?

Osb Nedir?
Osb yüksek mukavemetli neme dayanıklı kaplamadır.


Nerede Kullanılır?


Çatı kaplamaları, shingle altı levhası, yer döşemesi, kombi-ne ve tek uygulamalarda.
Araç karoseri imalatında, her türlü iç dekorasyon işinde ve amba-laj sanayinde.



Mağaza, dükkan yapımı, oda bölmesi ve dekorasyonunda. Baraka ve prefabrik yapıların iç bölmelerinde.
Depo, sahne, spor salonu, okul gibi mekanlarda. Sıra, masa yapımı gibi marangozluk uygulamalarında.
Neme dayanıklı, düz ve izoleli satıhların yapımında. Taşıyıcı zeminler, duvar ve ara bölme yapılarında. 

Duvar kaplamalarında.
Osb adlı ürünün kullanıldığı her yerde rahatlıkla kullanılabilir.Üretimi esnasında sektör gözetmeksizin çok kullanışlı levha olarak üretilmişdir.


Uygulaması Nasıldır?

Uygulamaya başlamadan önce OSB’lerin olası nem farklılıklarından etkilenmemesi için en az 48 saat önce uygulama yerine getirilip bekletilmesi gerekir. Bu sayede OSB ortama uyum sağlar ve uygulamadan iyi sonuç alınır. Çatıdaki mesnetlerin 61 cm aralıklarla ve düz olarak monte edilmesi gerekmektedir. OSB’ nin uzun kenarları mesnetlere dik olmalı ve kısa kenarlar mesnetlere tam olarak isabet etmelidir. OSB her ne kadar rutubete karşı dirençli olsa da aşırı sıcak ve rutubet nedeniyle olası genleşme düşünülüp, her plaka arasında 3 mm boşluk bırakılarak döşenmelidir. 

Ahşap malzemelerde kullanılan aletlerle kesme işlemleri kolaylıkla yapılabilen OSB, 5′lik çiviler ile en fazla 12 cm aralıklarla monte edilmelidir. uygulayıcı montaj sırasında mesnet yada aşıkların üzerinde durmaya özen göstermelidir. OSB uygulamasına başlamadan önce hem plakaların hemde döşenecek yerin kuru olmasına dikkat edilmelidir. OSB döşendikten hemen sonra shingle ya da membran uygulanmalıdır

0 yorum:

Yorum Gönder

 
izolasyon izmir - Teras izolasyonu