Blogger tarafından desteklenmektedir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Kiremit Nasıl Döşenir

Çatı Kaplama

Çatının durumuna göre uygun ahşap lata altyapısı, ısı yalıtımı yapıldıktan sonra, saçağa paralel olarak çatı deresi içine 4-6 cm sarkacak şekilde ip çekilerek kiremitler sağdan sola ilk sırayı oluşturmak için monte edilir. Marsilya, valensiya, venedik gibi kiremitler metrekareye ortalama 16 adet / m2 olarak hesaplanır.

Çatı Tipleri

Çatı tipleri çatının yapısına, kullanım şekline, gereksinimlere, mimari tasarıma, konstrüksiyonuna, kaplamasına, yalıtımına bağlı olarak çeşitli şekillerde sınıflandırılabilir.

    Kullanım şekline göre
    • Üzerinde gezilen çatılar 
    • Üzerinde gezilemeyen çatılar

Sundurma Çatı

Tek yüzeyli çatı olan sundurma çatılar, yapımı kolay, ucuz maliyetli olup garaj, bekçi kulübesi, kömürlük, kümes ve bahçıvan odası gibi küçük açıklıklı yerlerde uygulanmaktadır. Bu çatılar ya tek bir bina çatısı olarak ya da bina duvarına dayalı eklenti çatısı olarak yapılabilmektedir. 

Shingle Çatı

Şıngıl Çatı

Shingle çatı kaplama malzemeleri arasında en kolay uygulanan ürün diyebiliriz. Fakat Shingle'larda da, diğer tüm yapı elemanlarında olduğu gibi doğru uygulama, kaliteli işçilik en verimli ve kesin sonucu alabilmek için vazgeçilmezdir. Bunun için de altyapının titizlikle, eksiksiz ve iyi bir şekilde hazırlanması gereklidir.

1 Temmuz 2011 Cuma

Kiremit Çati Sistemi

Kiremit çatı uygulamasında öncelikle kullanacağımız kiremit modelini belirlememiz gerekir. Bu Modeller; Akdeniz, Marsilya, Valensiya, Venedik, Floransa, İsoflat, Alaturka, Ciremitto model kiremitler kullanılabilir. Hazırlamış olduğumuz ahşap veya çelik konstrüksiyon üzerine, kaplama yada çıtalama yapılır. Kaplama da, tahta/OSB levha kullanılır.

Onduvilla Çatı Sistemi

Çatı üzerinde geleneksel kiremitlere ve şingıllara benzeyen onduvilla çatı sistemi, küçük parçalı doku görünümü veren hafif ve modern görünümlü bir kaplama malzemesidir. Onduvilla çatı kaplama malzemesi “High resistance = Yüksek dayanım” teknolojisiyle bitüm emdirilmiş organik elyaf ve reçineden üretilir.

Osb Nedir?

Osb Nedir?
Osb yüksek mukavemetli neme dayanıklı kaplamadır.


Nerede Kullanılır?


Çatı kaplamaları, shingle altı levhası, yer döşemesi, kombi-ne ve tek uygulamalarda.
Araç karoseri imalatında, her türlü iç dekorasyon işinde ve amba-laj sanayinde.

Kiremit Çatı Uygulaması

Hazırlanan çatı konstrük-siyonu (taşıyıcı) üzerine, kaplama veya çıtalama yapılır. Bu konstrüksiyon ahşap veya çelik olabilir. Çatının yüzeyindeki boşluklar veya pürüzler öncelikle yok edilmelidir.

Kaplamada, tahta /OSB levha kullanılır. Çatının taşıyıcı sistem elemanlarının kalınlıkları, aralıkları ve malzeme cinsine göre OSB kalınlığı seçilir. OSB montajlı çatıya, OSB’nin uçları taşıyıcı sistem elemanları üzerine gelecek şekilde yerleştirerek çelik vidalar veya çivi ile yapılır.

Çatı Havalandırma

Çatı katmanları arasına ulaşan su buharını (yoğuşma) çatıdan atmak ve ısı yalıtım katmanlarının verimli olarak çalışmasını sağlamak amacıyla çatı kaplama malzemesi ile su yalıtım katmanı arasında sağlıklı, sürekli ve etkin bir havalandırma sağlanmalıdır. Oluşturulan hava sirkülâs-yonu ile yaz aylarında kiremit altında oluşan ısınmış durağan hava kütlesinin dışarı atılarak, çatı altında serin bir alan yaratılması, kışın ısı kaybı yaratılmadan bina içindeki nemin ve buharın kontrollü bir şekilde dışarı atılarak, çatı örtüsü üzerindeki kar/donun doğal ve dengeli erimesinin sağlanır.

Çatıda Yoğuşmayı Önlemek

Eğimli çatılarda karşıla-şılan problemlerden biri de yoğuşmadır. İç ortamdaki su buharı, soğuk çatılarda veya sıcak çatılarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin bünyesine nüfuz ettikten sonra, ısı yalıtım malzemesinin soğuk tarafına geçer ve kaplama malzemesinin altında bulunan su buharı geçirimsiz su yalıtım malzemesi nedeniyle burada yoğuşur ve su haline dönüşür. 
 
izolasyon izmir - Teras izolasyonu